«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Україні презентували Реєстр пошкодженого та знищеного майна

30.08.2022


Уряд презентував Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок російської агресії. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко.

«Відтепер  Реєстр міститиме всю інформацію про пошкоджені та зруйновані об’єкти, а також дозволить формувати та зберігати акти комісійного обстеження по ним. Така єдина платформа допоможе приймати рішення про першочергове відновлення тих будівель і споруд, які необхідні для повноцінного функціонування громад, у тому числі якісно підготуватися до цього опалювального сезону. Що є вкрай важливим сьогодні», — зауважив заступник Міністра.

Зазначимо, розроблення та впровадження Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна відбувається Міністерством інфраструктури України у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України та Міністерством цифрової трансформації України. Проєкт реалізується за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що 14 червня 2022 року Уряд прийняв важливе рішення, яким визначив порядок фіксації руйнувань та пошкоджень житлових будівель та споруд.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел