«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Україну прибули перші модульні мости від американських фондів

27.06.2023


Неприбуткова фундація The Conflict and Development Foundation (CDF) та фонд Говарда Баффета допомагають Агентству відновлення налагодити логістику пріоритетними дорогами країни завдяки встановленню модульних конструкцій на місці зруйнованих внаслідок війни мостів. Перші конструкції від американських партнерів вже доставили в Україну.

«У пріоритеті Агентства відновлення — встановлення цих мостів у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. У прифронтових регіонах життєзабезпечення людей залежить в першу чергу від автомобільних доріг. Руйнування мостів призводить до від’єднання громад від базових послуг. Для нас дуже важливо максимально оперативно відновити логістику, щоб люди мали доступ до медичної допомоги, до них могли дістатися рятувальники, комунальні служби тощо. Ми вдячні нашим американським партнерам, що так швидко надіслали гуманітарну допомогу», — повідомив Мустафа Найєм, Голова Агентства відновлення.

Конструкції надіслано в межах спільного проєкту «Модульний міст» Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та корпорації CDF за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation, який був розпочатий у квітні. Фундація фінансує постачання 9 модульних мостів в Україну.

Мости виготовила американська компанія Acrow Corporation. Вона спеціалізується на виробництві модульних і тимчасових мостів для будівництва та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Конструкції прибувають в Україну у розібраному вигляді. Їхньою перевагою є легкість монтажу та можливість багаторазового використання. Для зібрання 1 мосту достатньо команди з 5-10 осіб. На виробництві мости одразу вкривають асфальтобетонним покриттям.

Також важливо, що модульні мости від Acrow Corporation здатні витримати рух як легкового, так і вантажного транспорту, а отже допоможуть швидко відновити безперебійний рух у найбільш постраждалих через війну областях.

Встановлення тимчасових мостів — одне з першочергових завдань у транспортному секторі для Агентства відновлення під час війни. З минулого року воно отримує конструкції для відновлення проїзду від іноземних гуманітарних місій. Окрім 9 модульних мостів від американських партнерів Агентство отримало 37 тимчасових мостів, 18 комплектів понтонних переправ і 6 катерів для влаштування понтонів від Чехії, Франції, Швеції та Норвегії.














Назад в раздел