«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Важливо! Готується перелік підстав для позбавлення ітн сертифікату

17.02.2021

В зв’язку з підготовкою проекту змін до Порядку проведення професійної атестації, затвердженим Постановою КМУ від 23.05.2011 №554, планується запровадити фіксований перелік грубих порушень, за які Атестаційною комісією беззаперечно приймається Рішення про позбавлення виконавця кваліфікаційного сертифіката. З проектом переліку можна ознайомитися тут.

Проект Переліку підготовлено робочою групою Мінрегіону за участю урядово-громадської ініциативи «Разом проти корупції».

Гільдії запропоновано дати свої пропозиції з цього приводу.

Без сумніву, такий Перелік з чітко виписаними формулюваннями дозволить максимально виключити можливість суб’єктивного фактору у роботі Атестаційної комісії, і тому не виникає заперечень щодо його існування.

У той же час наявний проект Переліку має певні суперечності, неузгодження та застереження.

Це чутливе питання, яке стосується кожного інженера технічного нагляду, потребує глибокого фахового аналізу щодо підстав для включення того чи іншого пункту до переліку, формулювання порушення, підстав визнання наявності порушення, їх кваліфікації, санкцій, терміну санкцій з точки зору їх правового та професійного обґрунтування.

З метою підготовки позиції Гільдії щодо вказаного проекту Переліку грубих порушень, на рівні відокремлених підрозділів організовано його професійне обговорення, з подальшим узагальненням, оприлюдненням, та у разі підтримки членами Гільдії надання офіційних пропозицій Мінрегіону.

Розробників проекту повідомлено про те, що в Гільдії організовано обговорення цієї проблематики, за наслідками якого до Мінрегіону буде подано офіційні пропозиції.

Пропонуємо долучитись до вказаного обговорення з метою максимального врахування досвіду, знань та пропозицій членів Гільдії.



Назад в раздел