«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відбудова Ягідного: розпочато ремонт більше 20 будинків

02.02.2024


Серед обʼєктів, на яких зараз змінюють дахи та утеплюють фасади, є багатоквартирні й приватні будинки. Загалом – більше двадцяти. 

Всього під час бойових дій в Ягідному, це за 15 кілометрів від Чернігова, було зруйновано або пошкоджено 101 приватний та 17 багатоквартирних будинків (74 квартири).


 

 

Одразу після деокупації силами волонтерів та за рахунок міжнародної допомоги були проведені невідкладні ремонти аби люди могли заселитися до своїх домівок. Зараз 350 людей – це більшість мешканців села – вже повернулись додому.


 

 

У 2023 році Ягідне потрапило до переліку постраждалих населених пунктів, які відновлюються в межах експериментального проєкту з комплексної відбудови. Головна мета цього проєкту – не лише відновити все, що зруйновано, але й створити новий архітектурний простір в єдиному стилі. Частину будинків буде модернізовано: де необхідно замінять покрівлі, вікна, вхідні двері та утеплять.


 

 

В центрі села замість знищеного будинку культури побудують новий, з бомбосховищем. А школу, в якій під час окупації, російські війська облаштували штаб, і утримували у підвалі майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей, буде перетворено на меморіал.
 
Завершення основних робіт з відбудови Ягідного на Чернігівщини планується до кінця 2024 року.




















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел