«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відбулося урочисте вручення сертифікатів інженерів технічного нагляду за будівництвом автомобільних доріг

20.01.2017

Відбулося урочисте вручення сертифікатів інженерів технічного нагляду за будівництвом автомобільних доріг

Урядом України анонсовано початок повномасштабного будівництва автомобільних доріг з весни 2017 року.

При цьому в державі вдосконалюється законодавство з організації будівництва автомобільних доріг загального користування, зокрема щодо забезпечення контролю якості робіт з нового будівництва, реконструкції та ремонтів.

Запроваджується застосування принципів та практики міжнародної федерації інженерів-консультантів FIDIC, наприклад, в частині розмежування повноважень Замовника та його представника, відповідального за здійснення технічного нагляду.

Це значно підвищує вимоги до професійного рівня відповідних фахівців, та призводить до збільшення попиту на спеціалістів, які здатні підтвердити необхідний рівень кваліфікації.

В таких умовах об’єктивно підвищується роль саморегулівних організацій, яким делеговано повноваження з професійної атестації відповідальних виконавців робіт, зокрема Гільдії інженерів технічного нагляду: з точки зору забезпечення необхідного рівня вимогливості та неупередженості при вирішенні питань підтвердження рівня кваліфікації відповідних спеціалістів.

За інформацією Атестаційної архітектурно-будівельної комісії Гільдії, сертифікати інженерів технічного нагляду за будівництвом автомобільних доріг станом на початок поточного року мають 366 фахівців.

Чергова група таких спеціалістів здобула право на отримання сертифікатів напередодні нового 2017 року.

На знімку: Президент ГІТН Рисухін Л.І. вручає сертифікат інженера технічного нагляду директору державного підприємства – Українського державного інституту з проектування об’єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» Гладуну Сергію Анатолійовичу.


Назад в раздел