«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відбувся Форум антикорупційних уповноважених “Ключі до прозорого відновлення”

28.04.2023


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в Україні провело Форум антикорупційних уповноважених “Ключі до прозорого відновлення”. Понад 50 учасників – представників усіх підпорядкованих структурних підприємств обговорили Стратегію професійного розвитку уповноважених та першочергові завдання для забезпечення прозорості процесу відновлення в Україні. 

 

"Надзвичайно важливо побудувати довіру до процесу відновлення. Антикорупційні уповноважені спроможні запобігати корупційним викликам та налаштовувати механізми внутрішнього контролю на підприємствах. Чим вищий рівень знань та навичок уповноважений, тим легше забезпечувати прозорість та підзвітність. Саме тому ми розробили та реалізуємо Стратегію професійного розвитку уповноважених”, – заявив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.
 
За словами Христофороса Політіса, заступника Постійного представника ПРООН в Україні, рушійною силою відновлення України є саме забезпечення прозорості та підзвітності всіх процесів, що є неможливим без професійних антикорупційних уповноважених.


“Співпраця ПРООН з Мінвідновлення у сфері професійного розвитку антикорупційних уповноважених Міністерства дозволить посилити вже існуючу антикорупційну систему та довіру до процесу відновлення як міжнародних партнерів, так і бізнесу та громадян”, – заявив він.
 
Стратегія навчання антикорупційних уповноважених – складова розбудови системи антикорупційного комплаєнсу Міністерства та підприємств зі сфери управління. Реалізація Стратегії буде забезпечуватись низкою інструментів та заходів. Серед іншого йдеться про:
 
▪️ Програму професійної адаптації для всіх уповноважених з досвідом роботи від 1 року;
▪️ Заходи з мережування уповноважених системи Міністерства;
▪️ Розробку єдиної ІТ-платформи для налагодження внутрішньої взаємодії;
▪️ Підготовку уповноважених за програмами навчання тренерів;
▪️ Оновлення Кодексу етики Міністерства та інше.
 
До Форуму також долучились представники Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Національне агентство запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України та комплаєнс-експерти з бізнес-сектору.
 



Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки ПРООН та фінансової допомоги Урядів Японії та Німеччини проводить оцінку корупційних ризиків, аудит системи запобігання корупції у рамках розбудови системи антикорупційного комплаєнсу та розробило Стратегію навчання антикорупційних уповноважених.













Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури 


Назад в раздел