«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відкрито рух транспорту мостом через річку Десна в Чернігівській області

11.04.2023


Тепер від обласного центру до столиці можна доїхати зручною дорогою за 2 години. 

Рух відкрито першим проїздом та дозволено усім видам транспорту в обидва боки. На другому проїзді все ще тривають роботи.

«Відновлення транспортних шляхів на Чернігівщині — необхідна умова для захисту наших північних рубежів та нормалізації життя в громадах Чернігівщини. З моменту деокупації області весною минулого року вже облаштували 20 тимчасових переправ, капітально ремонтуємо понад 10 мостів.
 
Працюємо також над відновлення критичної інфраструктури в області. Прагнемо створити всі інфраструктурні умови для повернення українців додому», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Півкілометровий міст через Десну був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення. Відсутність руху через нього змушувала водіїв витрачати вдвічі більше часу на об’їзд дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів через зруйновані переправи навколо Чернігова.




Будівельні роботи з відновлення мосту стартували в другій половині 2022 року після розмінування території та частини Десни.

Проєкт відбудови мосту реалізується Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення росії на Чернігівщині було пошкоджено 680 кілометрів доріг державного значення та 27 мостів.













Назад в раздел