«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відновлені об'єкти до 2024 року мають відповідати нормам доступності

04.12.2023


До кінця наступного року всі відновлені обʼєкти мають відповідати нормам і стандартам доступності. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури продовжує удосконалення будівельних норм для відповідності вимогам безбарʼєрності.

Уряд вже затвердив розроблену Міністерством постанову, згідно з якою підрядники під час проєктування, будівництва і відновлення пошкоджених об’єктів зобовʼязані дотримуватися норм забезпечення доступності для маломобільних груп населення.

«Країна почала свій рух на безбарʼєрність ще до повномасштабного вторгнення і зараз один із основних принципів нашої роботи – безбар’єрні рішення для проєктів відновлення, або розумне пристосування існуючих обʼєктів. Це означає, що в центрі уваги знаходиться людина і її потреби у різних життєвих ситуаціях. Ми намагаємося створювати такі простори, середовища чи послуги, що стануть максимально комфортними для всіх», - наголосила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська

Також за останній рік Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запровадило будівельні норми для лікарень та сховищ. Вони розроблені з урахуванням нових європейських стандартів, що стосуються інклюзивності таких будівель і споруд. У наступному році планується затвердження будівельні норм, які стосуються закладів соціального захисту населення й спортивних центрів та забезпечення на законодавчому рівні ефективних механізмів контролю за дотриманням всіх ДБН. Команда Міністерства відновлення активно долучається до навчання фахівців у сфері містобудування, архітектури і транспорту сучасним підходам до створення безбар’єрного простору.





















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України






















Назад в раздел