«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

єВідновлення: ще 78 заявникам буде виплачено грошову допомогу

22.06.2023


Загальна сума коштів, яку отримають 78 заявників становить понад 6,3 мільйона гривень. Ці гроші передбачені для дрібного ремонту власного житла. 

Раніше допомогу вже отримали 8 заявників на суму понад 847 тисяч гривень.
 
Від 10 травня, з моменту запуску програми єВідновлення, подано 20 308 заяв. Найбільше надійшло з Харківської (7 238), Київської (4 924), Миколаївської (1 555), Херсонської (1 477) та Донецької (1 275) областей.

 

 

Найбільше заяв громадяни подали на допомогу у відновленні квартири (53,6%) та приватного будинку (45,9%).
 
Наголошуємо, що старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативного розгляду заяв. Загалом, станом на 16 червня, в Україні вже працюють 482 комісії.

Закликаємо органи місцевого самоврядування, зокрема Харківської, Ірпінської, Миколаївської, та Чернігівської громад, в яких темпи розгляду заяв на отримання грошової допомоги для відновлення житла – найнижчі, пришвидшити їх опрацювання. Від цього залежить можливість власників в найкоротші терміни отримати допомогу для відновлення житла до осінньо-зимових холодів.
 
Більше про єВідновлення можна дізнатися на сайті програми https://erecovery.diia.gov.ua/

Також додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:
 
Telegram – https://t.me/GovernmentContactCenter_bot
Facebook – https://www.facebook.com/kontactcentre/
«Урядовий контакт центр» у Viber

Окрім цього, допомогти може команда підтримки Дія, для цього треба надіслати повідомлення на сторінках Дії в Facebook, Telegram та Viber.
















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України





Назад в раздел