«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Виплачено перший мільярд гривень за програмою єВідновлення

07.09.2023


Виплати за програмою єВідновлення отримали вже 12 146 українців, які звернулися за допомогою. Їм перераховано понад мільярд гривень для ремонту квартир і будинків, які були пошкоджені через російські обстріли. Загалом же заяви на отримання допомоги від держави подали понад 41 тисяча людей. Найбільше їх надійшло з тих територій, які знаходилися під окупацією або ж розташовані поблизу кордону з росією. Серед лідерів за поданими заявами та виплатами, зокрема, такі громади:

Харківська - 7 тисяч заяв;
Ірпінська - 3 тисяч заяв;
Ізюмська - 1,6 тисяч заяв;
Миколаївська - 1,3 тисяч заяв;
Балаклійська - 1,3 тисяч заяв.

«Плани перетворилися у конкретні дії. Сам процес – від подачі інформаційного повідомлення до безготівкового розрахунку — максимально цифровізований, алгоритм роботи комісій органів місцевого самоврядування прописаний у Постанові і обмежений чек-листом із вказаною вартістю робіт та будматеріалів. У разі проблемних питань заявник завжди може звернутися до Урядового контактного центру 1545. І серед масиву дзвінків не було жодного – про несправедливість чи неправомірність. Сподіваюсь, так триватиме і надалі», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр з відновлення-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

35% з тих, хто взяв участь у програмі єВідновлення – це люди, яким за 60. Найстарші одержувачі допомоги – три жінки, яким виповнилося 97 років. Вони проживають на Київщині та Миколаївщині.

Зазначимо, 75% всіх грошей були витрачені на будівельні матеріали у невеликих місцевих магазинах, будівельні роботи також замовлені у фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, програма єВідновлення стартувала 10 травня 2023 року. Максимальна сума виплат становить 200 тисяч гривень.

Довідково.
Якщо виникли питання щодо програми єВідновлення, ви можете звернутися на урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

✔️Telegram – https://t.me/GovernmentContactCenter_bot
✔️Facebook – https://www.facebook.com/kontactcentre/

Вся інформація про умови та порядок отримання компенсації доступна в будь-який час на сайті програми єВідновлення
https://erecovery.diia.gov.ua/

Послугу єВідновлення розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах і Світового банку.


375806500_688479823320202_4912798808245837844_n.jpg























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел