«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В селищі Макарів Київської області відкрили тимчасове модульне містечко

16.07.2022


15 липня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відкрив тимчасове модульне містечко в селищі Макарів Київської області.

«Сьогодні відкриваємо восьме модульне містечко — у Макарові. Проінспектував готовність. Іще над 15 модульними містечками ведемо роботи в деокупованих областях. Модульне житло тимчасове, турбота — не тимчасова!», — наголосив Олексій Чернишов.

За словами Міністра, нині фокус саме на деокупованих громадах. Саме зараз такі модулі потрібні громадам для тих, кого ворог позбавив житла. Олексій Чернишов зазначив, що Уряд зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях.

Також Міністр висловив вдячність міжнародним партнерам та друзям, зокрема Уряду Польщі, які у такий складний для України час надають підтримку нашим біженцям та долучаються до розміщення ВПО на території України.

Нагадаємо, що раніше такі модульні містечка були відкриті у ЛьвовіБородянці та Бучі.

Довідково.

У кожному містечку присутні 88 житлових модулів, розрахованих на 352 людини. У містечку є туалетні і душові  кімнати (окремо чоловічі та жіночі), їдальні та дитячі/навчальні. Утримання містечка бере на себе місцева влада.







Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України













Назад в раздел