«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Японія долучиться до повоєнної відбудови України

09.12.2022


Оперативна допомога в сталому проходженні опалювального сезону, проведення оцінки збитків та потреб на відновлення у сфері ЖКГ, а також відбудова України мають стати основними напрямками подальшої співпраці України та Японії.

Про це зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Ігор Корховий під час зустрічі з генеральним директором Департаменту у справах Близького Сходу та Європи, штаб квартири Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Хідекі Мацунага, директором офісу JICA в Україні Осаму Хатторі, представниками агентства та Посольства Японії в Україні. З української сторони на зустрічі була присутня директор Офісу підтримки реформ (RST) Мінрегіону Юлія Перчук.

Заступник Міністра поінформував японську сторону про наслідки постійних ракетних атак росії для критичної інфраструктури України.

«Зараз ми шукаємо всі можливі шляхи для успішного проходження опалювального сезону і потребуємо потужної підтримки з боку міжнародної спільноти. Ми дуже вдячні Японії за підтримку України, особливо в питаннях допомоги з обладнанням, яке необхідне для забезпечення безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури невідкладно», — зазначив Ігор Корховий. 

Під час зустрічі японській стороні презентували інформаційно-аналітичну платформу ЮНІДС (Uneeds), розроблену Офісом підтримки реформ Мінрегіону (RST) для поліпшення комунікації між підприємствами житлово-комунального господарства (тепло-, водопостачання, управління побутовими відходами), органами влади та донорами, які надають підтримку цим підприємствам. 

Також сторони обговорили продовження співпраці в межах підготовчого  дослідження JICA щодо реконструкції  та  відновлення інфраструктури  українських громад, а також перспективи та можливості співробітництва для відновлення соціального сектора України у довгостроковій перспективі.

У свою чергу японська сторона висловила підтримку українському народу та підтвердила готовність у подальшій допомозі та поглибленні співпраці. Зокрема, висловила зацікавленість у наданні професійної експертизи з огляду на свій досвід із застосування кращих практик у сфері управління надзвичайними ситуаціями та відходами руйнування.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел