«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії громади отримають майже півмільярда гривень

11.09.2023


Кабінет Міністрів України ухвалив рішення розподілити субвенцію з державного бюджету в обсязі майже півмільярда гривень.Кошти будуть виділені з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Вони підуть на проєкти у Донецькій, Сумській, Харківській і Рівненській областях.

Зокрема, у Харківській області планується відновити 17 пошкоджених об’єктів – буде проведено капітальний ремонт у 16 багатоквартирних житлових будинках та відновлено систему водопостачання.

У місті Добропілля Донецької області буде реалізований проєкт капітального ремонту споруди цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі.

100 мільйонів гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії будуть скеровані на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу для ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб у м.Клевань Рівненської області.

Ще 200 мільйонів гривень надійдуть до міста Суми для реконструкції об'єкта водовідведення, який є важливим для громади.

Довідково. Пріоритезація проєктів, на які виділяються кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розраховується за формулою, яка включає в себе, зокрема:

- показник рівня потреб;
- охоплення (кількість населення, чиї потреби задовольняє проєкт);
- показник невідкладності потреби;
- показник додаткового впливу (енергоефективність, підвищення якості довкілля, інклюзивність, створення нових робочих місць тощо).




















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел