«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Заморожені російські активи мають стати джерелом для фінансування відновлення в Україні

22.03.2024


Олександр Кубраков, віцепремʼєр-міністр з відновлення України у своєму онлайн-виступі представив Постійному комітету Сенату у закордонних справах і міжнародній торгівлі Канади останні дані про прогрес України у відновленні та наголосив на важливості збереження економічного та політичного тиску на Росію. 

«Відновлення житла та критичної інфраструктури, збільшення експортного потенціалу – ключові пріоритети відновлення України сьогодні. Багато проєктів у цих напрямках вже запущені і підтримуються Канадою та іншими міжнародними партнерами. Я глибоко вдячний Канаді за зусилля з ухвалення законів, що дозволяють конфіскацію і перенаправлення російських коштів на відновлення України. Йдеться про доступ до більш ніж 400 мільярдів доларів російських активів. Це критично важливо для перемоги та зміцнення економічнох стійкості України», – зазначив Олександр Кубраков.

За словами віцепремʼєра, минулого року в Україні було виділено 9,5 млрд доларів на критично необхідні відновлювальні роботи – відновленння водопостачання, захист енергообʼєктів, відбудова житлового фонду. Олександр Кубраков також підкреслив ефективність підтримки України з боку канадського уряду, включно з такими програмами, як проєкт уряду Канади SURGe.

«Канада підтримує українські громади в нарощуванні спроможності для управління відновленням. Ми вважаємо, що сильні громади у співпраці з центральною владою за із залученням громадянського суспільства створюють надійний фундамент для подальшого відновлення. Водночас ми вже впроваджуємо цифрові інструменти для прозорого та підзвітного відновлення. Це запит не тільки від українсьгого суспільства, але й від міжнародних партнерів», - підсумував Олександр Кубраков.

433733160_810171557817694_7307677854803458054_n.jpg













Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел