«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Завершено будівництво одного з найбільших київських довгобудів – Дарницького мосту

07.07.2023


6 липня відкрито рух двома новозбудованими з’їздами Дарницького мосту. в бік мосту Патона та Осокорків – це лівий берег Дніпра у столиці. 

Відкриття розвʼязки дозволяє в рази пришвидшити пересування столицею.


 

 

«У 2019 році Президент Володимир Зеленський озвучив чіткі інфраструктурні пріоритети. Один з головних – завершення мостів-довгобудів. Дарницький міст якраз став одним з символів київських довгобудів. За понад 10 років він перетворився на памʼятник халатності та корупції.
 
З відкриттям Дарницького мосту наша боротьба з довгобудами та аварійними мостами не завершена. Зараз, разом з великою урядовою командою та представниками профільних організацій, ми працюємо у Комісії з перевірки стану мостів. Наша ціль — побачити реальний стан мостів та напрацювати конкретні рішення для захисту транспортної інфраструктури та підтримки її належному стані.
 
Якісні мости — це запорука швидкої військової логістики, сталого економічного розвитку та стабільної гуманітарної ситуації в Україні. Я бачу, що країна докорінно змінилась, час вимагає системних, глибинних змін, нових підходів до роботи, високої швидкості будівництва т відновлення. У нас немає ще десятків років на очікування», – зазначив Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

   

 

Згідно з дослідженням аналітичної компанії «ПроМобільність», в умовах перекритого Південного мосту автомобілісти заощадять на транспортних втратах понад півмільярда гривень на рік.
 
Завдяки відкриттю з’їздів/заїздів можливо організувати пряме сполучення між житловою забудовою Осокорків та Позняків та платформою Kyiv City Express і Березняками.
 
Будівництво на Дарницькому мості було перезапущено у 2021 році. Через повномасштабне вторгнення у березні-квітні минулого року роботи були призупинені, але з травня 2022 року відновлені в режимі 24/7.
 
Міст, який знаходиться на балансі Укрзалізниця, був добудований за державні кошти.
 
Дарницький міст має 6 смуг руху і пропускну здатність у 35 тисяч автомобілів на добу. Така потужність дозволяє суттєво розвантажити трафік у столиці.


 





















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел