«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Житомирщині відремонтують пошкоджений обстрілами ліцей за конфісковані активи рф

08.11.2023


У селі Кирдани відбудеться капітальний ремонт ліцею, що постраждав від військових дій. Зазначений навчальний заклад, що належить до Овруцької міської ради, зазнав ушкоджень через авіаудар у березні 2022 року. Вибух зруйнував вікна, двері та внутрішнє оздоблення.

Відновлення ліцею контролюється робочою групою “Прозорість та підзвітність”, що забезпечує прозорий процес використання коштів та високий рівень довіри з боку громади. Департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА провів закупівлю необхідних матеріалів для заміни усіх пошкоджених вікон, на загальну площу 195,88 м².

Цей ліцей, зведений у 1985 році, раніше не піддавався капітальному ремонту. Наразі вже закуплено роботи для навчального закладу на суму 118,3 млн грн. Закупівлі проводилися відповідно до Постанови КМУ від 12 жовтня 2022р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

Частина коштів на проєкт надійшла від конфіскованого майна російської федерації в Україні та прибутків Нацбанку, що стало втіленням принципу справедливості.

Проєкт з капітального ремонту будівлі Кирданівського ліцею було замовлено Департаментом регіонального розвитку ще наприкінці 2022 року. Він відповідає сучасним будівельним нормам і стандартам Нової Української школи. Проєктом враховані безпекові вимоги, інклюзивність та енергоефективність.



1-2-768x768.jpg










Житомирська обласна державна адміністрація

Назад в раздел